Lapsi aloitta harrastuksen ja nauttii siitä tunteesta täysin siemauksin... Harrastus on alusta alkaen hänelle upea juttu. Moni varmaan miettii miksi minun pitäisi osallistua lasten harrastukseen tekemällä vapaaehtoistyötä??

Sitä voidaankin kysy miksi vapaaehtoistoiminta on tärkeää urheiluseuroille? Voin kokemuksesta sanoa että ilman vapaaehtoisia ei ole urheilutapahtumia eikä välttämättä koko harrastusta!

Mutta asiaa voi pohtia monesta eri näkökulmasta. Itse haluan näyttää että olen kiinnostunut lapseni harrastuksesta ja tehdä asian eteen niin paljon kuin kykenen, tämä osoittaa myös että olen kiinnostunut heistä itsestään. Lapsen harrastus rytmittää koko perheemme arkea, joten vanhempien rooli/tuki on tärkeää.

Yksi vapaaehtoistyön eduista on että pääsen tutustumaan muiden lasten vanhempiin. Hyvään elämään kuuluu tasapaino itsekkyyden, antamisen, sosiaalisen kanssakäymisen ja mielekkään tekemisen välillä.

Itse kannan korteni kekoon lapseni harrastuksen vapaaehtoistyössä, myös mieheni toimii joukkueenjohtajana jalkapallojoukkueessa. Vapaaehtoistyöhön kuuluu myös kotona tehtävä varustehuolto sekä henkinen tuki harrastusta innolla seurata niin hyvinä kuin pahoinakin hetkinä.

Nimimerkki Futismamma